Dieksiepop.

Iedere eerste zondag van de bouwvak is het Dieksiepop. Honderden Dieksiepoppers feesten, dansen en breken de tent af. Dieksiepop moet je meemaken!

 

Toen André en Agnes Besten op een zaterdagochtend in de zomer van 2003 hun huis verlieten konden zij niet weten dat er die avond een legendarisch feest in hun tuin en woning plaats zou vinden. De drankjes en benodigdheden werden die middag op het laatste moment geregeld evenals de gasten van die avond. Wat volgde was een uitbundig feest en nog belangrijker: Het was het startschot voor Dieksiepop. Toen de nevel de volgende dag was opgetrokken kwam het besef dat het feestje alleraardigst was en dat het nog wel een keer gevierd mocht worden. De Dieksies en hun medestanders werkten hun ideeën uit tot een plan. En dat plan heette Dieksiepop.....

 

Voor de eerste officiële editie van Dieksiepop werd uitgeweken naar het weiland van boer Herman Willems aan de Haarlerveldweg in Haarle. Herman was op dat moment een fitte veertiger met gevoel voor muziek en mode tegen wie wij enorm opkeken. Tot op de dag van vandaag is het heilige grasland van Herman het terrein van het festival en nog steeds is Herman jaarlijks van de partij. Herman is inmiddels een fruitige vijftiger geworden, maar nog altijd de knapste man van Dieksiepop.

In de begin jaren was het een ruige bedoeling op Dieksiepop. De bands die optraden waren vaak van het ruigere soort en daardoor trok Dieksiepop over het algemeen mensen met een vaal t-shirt voorzien van doodshoofden en andere bloedige prints. Na enkele jaren kwam er steeds meer variatie in de muziek en groeide Dieksiepop elk jaar een beetje. Bij die groei hoorde ook verandering van het programma. Allereerst bleek de zet om Dj set de Kaasverzamelaars enkele jaren geleden te contracteren een gouden zet. Deze twee jongeheren bevielen zo goed dat zij elk jaar uit de kast worden getrokken met hun liefdevolle muziek. Vervolgens bleek de stap om een surprise act op het programma te zetten ook geen verkeerde te zijn. Van Nederlandse polka's van een verre achterneef van Willy Alberti tot aan oude rocknummers vanuit een Cadillac. Het is altijd weer wat anders.

De laatste jaren staan er steeds vaker talentvolle bands op het Dieksiepoppodium die op het punt staan om door te breken in Nederland. Zo stonden Go Back To The Zoo en Handsome Poets op Dieksiepop en was televisie persoonlijkheid Jeroen van Koningsbrugge met zijn band Zeus bij ons te zien. Dieksiepop groeit op een rustige manier in omvang en inhoudelijk. Nog steeds is het belangrijkste dat iedereen moet kunnen doen wat hij of zij wil. Namelijk feest vieren op zijn manier en toch met elkaar.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment