Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Maar liefst 18 namen zijn toegevoegd aan de line up Dauwpop 2023 !


JOOST・ Madrugada (NO)・My Baby・Bökkers・Claude・Kris Kross Amsterdam・Gladde Paling・Natte Visstick・High Vis (UK)・Wodan Boys・sor・Gotu Jim・Cor・Coach Party (UK)・Stone (UK)・Marathon・Los Bitchos (UK)・Fiesta Macumba Soundsystem

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Op 6 april 2023 (Witte Donderdag) wordt in de sporthal van Luttenberg de Passion uitgevoerd.

 

In 2 voorstellingen (‘s middags en ‘s avonds) wordt op eigentijdse wijze en met Luttenberg als decor het lijden en de kruisiging van Jezus verbeeld en bezongen.  Het kruis van Jezus dat anno 2023 ook symbool staat voor al die andere kruizen die opgericht worden in onze samenleving, kruizen die mensen opgelegd  krijgen en moeten dragen of ze willen of niet. Het kruis van ziekte en dood, oorlog en armoede, verdriet en eenzaamheid. Al die kruizen komen samen in de Passion. En daarmee is de Passion een actueel verhaal van herkenning en bemoediging voor iedereen die te lijden heeft, voor iedereen die gepest wordt, voor iedereen die slachtoffer is van haat en geweld, voor iedereen die een kruis heeft te dragen.     

De Passion  van 2023 in Luttenberg heeft ook een subthema meegekregen: “Kan ik iets voor je doen?”. Liefde was de centrale boodschap van Jezus. Hij keerde zich letterlijk en figuurlijk om naar mensen om hen op te richten uit hun misère, om hen met raad en daad bij te staan. Niet alleen Luttenberg maar onze gehele wereld anno2023 kan die liefde wel gebruiken. Hopelijk worden mensen door de voorstelling gestimuleerd in hun eigen omgeving om te zien naar anderen en hen te vragen: Kan ik iets voor je doen?

Het wordt op 6 april de derde keer dat de Passion in Luttenberg wordt uitgevoerd. Net als de voorgaande keren wordt de Passion (voor en achter de schermen) uitgevoerd door mensen uit of verbonden met Luttenberg.

Vermeld mag ook worden dat de muziekkeuze bestaat uit hedendaagse liederen die vertolkt worden door een gelegenheidskoor en muzikanten uit Luttenberg.

In november 2021 zijn we begonnen met de voorbereidingen. Eerst met z’n zessen en daarna is de verteller en schrijver van het verhaal toegevoegd aan de crew. Alle muzikanten/spelers/koorleden komen uit Luttenberg en omstreken. Spelers en verteller zijn persoonlijk door de werkgroep gevraagd en deze zijn allemaal Luttenbergers.

Het gelegenheidsorkest (25 personen) word gevormd door leden van muziekvereniging “De Bergklanken” en accordeonorkest “Accordeola” aangevuld met een drummer en toetsenist. Via krant/bladen/sociale media hebben we mensen gevraagd om zich via onze mailbox te melden voor het gelegenheidskoor (40 personen). Waarna we ze een bevestiging sturen. Orkest en koor staan o.l.v. Herma Jalink. De leeftijd van alle deelnemers varieert van 30 t/m 70 jaar. We repeteren 9 dinsdagavonden in gemeenschapscentrum Elckerlyc.

Op enkele zaterdagen in febr./maart worden er in Luttenberg opnames gemaakt die tijdens de 2 voorstellingen worden gebruikt tijdens de uitvoering.

De opbouw in de sporthal in Luttenberg begint op maandag 3 april 2023 met het leggen van een brandwerende vloerbedekking om de sportvloer te beschermen. Daarna het podium erin bouwen zodat we dinsdagavond de één na laatste repetitie kunnen houden. Op woensdag een tribune bouwen en de 450 kuipstoeltjes plaatsen. Ook word deze dag licht en geluid geïnstalleerd. Als dit alles gelukt is word er ’s avonds de generale repetitie gespeeld.

 

Bron: hierinsalland.nl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De start van de tweede competitie helft betekend voor Spoolder weer reden tot een feestje!

Kortom de Super Sunday's zijn weer van start gegaan. Op zondag 5 februari zet Zanger Michael Reins de toon met fijne hits.

 

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Eindelijk weer een normale playbackshow, nu kunnen jullie coole dansmoves en playback skills laten zien aan live publiek in Elckerlyc!

De Bazar zal plaats vinden in het weekend van 10, 11 en 12 maart 2023. Dit beloofd een spetterende show te worden die live gepresenteerd wordt en ook is er een live jury aanwezig die de optredens beoordeeld.Op zondag 5 maart kan de jeugd nog oefenen in Elckerlyc (tijden volgen nog). Neem hiervoor een USB stick mee met daarop het nummer.

Geef je snel op via jeugdgroepaksie.nl! Geef je namen, leeftijd, mailadres en of telefoonnummer en groep door.

Dit jaar kunnen de volwassenen zich ook weer van hun beste kant laten zien aan het publiek! De volwassenen playbackshow vind plaats op vrijdag 10 maart waarna op zaterdag 11 maart de finale is. Wie o wie geeft de mooiste/gekste show tijdens de bazar? Er vallen fantastische prijzen te winnen!

Opgeven kan via de site van Aksie.