Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

=>>UPDATE: Na rijp beraad gaan we het toch even anders doen... van alleen muziekfragmenten naar een veelzijdige, avondvullende bingoshow!

De individuele kaarten zullen worden afgewisseld met teamkaarten. En de muziekfragmenten zullen soms plaats maken voor stuiterende bingoballen.

Wát een goede ideeën heeft die Marcel!

DOE JIJ OOK MEE?🙋‍♀️🙋‍♂️

Je speelt deze BINGO thuis in je eigen woonkamer, keuken, zolderkamer of kelder live via een internetverbinding.
En het mooie is: Wij zorgen voor de drankjes en de hapjes!

Een pakket t.w.v. €40,00 (standaard voor 4 pers.) bestaat uit:
- BINGOKAARTEN;
- Wat lekkers voor bij de koffie;
- Keuze uit bier (8 flesjes speciaalbier) of wijn (2 flessen wijn);
- Een luxe borrelschaal om thuis op te warmen; en
- Een machtig gezellige familie-/vriendenavond!

⬆️ Dit alles kun je zaterdags 31 oktober afhalen tussen 11.00 uur en 17.00 uur!

🗓Aanvang van deze supergezellige en uitdagende Bingo is op zaterdag 31 oktober om 20.00 uur via internet. (Verdere instructies volgen op deze pagina)

👉Aanmelden kan tot en met vrijdag 30 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef aan hoe veel bingokaarten je nodigt bent en we horen graag of je bier of wijn wenst!
*Let op, het pakket is voor 4 personen maar je kunt wel meer bingokaarten aanvragen en natuurlijk ook meerdere pakketten!

🏆 Uiteraard spelen we de verschillende rondes om moooooie prijzen!
Meer informatie volgt!

Durf jij de strijd aan? Meld jouw team snel aan!💥💥

 

 

Cafe Spoolder: Weten jullie die ene fanatieke avond in het voorjaar nog? Als jullie niet naar ons mogen komen, komen wij wederom digitaal naar jullie toe!

 

 Aangezien de prijs van ‘Het slimste huis van Luttenberg’ in 2020 al vergeven is tijdens onze quiz in het voorjaar gaan we nu voor een andere strijd zorgen!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Wachten op de methadonbus, om er uiteindelijk door omvergereden te worden. 25 jaar geleden werd er best hard gelachen met de clou van de ietwat lullige meezinger "Het busje komt zo" van het Nederlandse duo Höllenboer. Höllenboer - bijnaam voor 'boer op een heuvel' - bestond uit zanger en tekstschrijver Gerard Oosterlaar en gitarist/componist Bas van den Toren, beiden uit Salland, in de provincie Overijssel. Na Nederland ging ook in Vlaanderen het plaatje vanaf midden oktober 1995 gretig over de toonbanken. Met als conclusie dat het nummer uiteindelijk nog het best omschreven werd als "Weird Hit Wonder", want vooral "lekker simpel en overdreven lullig gerijmd", volgens de Nederlandse tv-zender VPRO althans.

 

"Het busje komt zo" was een liedje over twee verslaafden die op de methadonbus - methadon was een door de Nederlandse staat verstrekt alternatief voor heroïneverslaafden - wachten die maar niet komt opdagen en dan tegen elkaar zeggen: "Het busje komt zo". Als de bus uiteindelijk wel komt opdagen, worden ze er door onoplettendheid door omvergereden. Het tragische einde droeg zeker bij tot het succes van het lied, vooral omdat het zo verrassend was.

 

Oosterlaar: "Ik werkte destijds bij de methadonverstrekking in Deventer, en in die tijd speelde de discussie om alle gebruikersruimtes in de regio te vervangen door één rijdende bus. Ik vond dat een slecht idee. Dan staan die mensen daar langs de weg te wachten." (3 voor 12, april 2020)

"Op een gegeven moment werd me gevraagd om een liedje of sketch te schrijven voor een congres van hulpverleners en dokters in de verslavingszorg. Bas en ik zijn er een kwartiertje mee bezig geweest. Toen heb ik het liedje op dat congres gespeeld. Mensen vonden het heel leuk, en sommigen vielen zelfs van hun stoel van het lachen. Ik vertelde dat aan Bas na afloop en die zei: "ik vind het ook een leuk liedje, misschien moeten we het opnemen voor onze cd."" (3 voor 12)

"Een aantal verslaafden met wie ik destijds werkte vond dat ik over hun ruggen geld verdiende en zij recht hadden op een deel van de opbrengst. Ook sommige familieleden van verslaafden waren er niet blij mee.'" (Eindhovens Dagblad, juli 2020)

 

Een niemendalletje, muzikaal niet zo interessant en met een eenvoudige tekst

"Er waren mensen die het een schandaal vonden. Dominee Visser uit Rotterdam bijvoorbeeld, een man die verslaafden onderdak bood in de Pauluskerk, vond dat wij succes hadden over de ruggen van verslaafden. Ik antwoordde destijds: "Wat jij doet met de bijbel, doe ik met humor. We willen hetzelfde: de wereld beter maken voor verslaafden."" (3 voor 12)

""Het busje komt zo" is een niemendalletje, muzikaal niet zo interessant en met een eenvoudige tekst. We hebben een repertoire van 150 andere nummers die we liever spelen." (De Telegraaf, november 2017)

Van den Toren: "Af en toe denk ik: "Hadden we dat ding maar nooit uitgebracht."" (Het Belang van Limburg, december 1995)

 

"En toen kwamen twee nietsvermoedende folkies uit het oosten van het land ineens op plekken waar ze helemaal niet hoorden: in discotheken en feesttenten waar mensen dachten dat het liedje een grap was. ‘In drie minuten van op handen gedragen naar uitgejoeld’.

— Atze de Vrieze (@atzedevrieze) April 13, 2020 "

 

Oosterlaar: "Bij Ajax-Grasshoppers stond in het contract dat we het twee keer achter elkaar moesten spelen. Bij de tweede keer werden we massaal uitgefloten. Terecht." (NRC, december 1995)

"Het raarste optreden was in het Olympisch Stadion, bij een Champions League-wedstrijd van Ajax. Voor ons hadden de Sjonnies al opgetreden. Ze zeiden tegen ons: "Doe maar twee keer "Busje Komt Zo"." Weten jullie het zeker? De eerste keer vonden mensen het prachtig. 30.000 mensen zongen mee: "Busje komt zo, busje komt zo." Maar de tweede keer was het hele stadion het zat. Diezelfde 30.000 man begon ons uit te fluiten. In drie minuten gingen we van op handen gedragen naar weggehoond." (3 voor 12)

"Er stonden na enkele maanden nog optredens gepland terwijl het succes al voorbij was. Toen moesten we met gevaar voor eigen leven toch zingen. We kregen de bierglazen naar ons hoofd geslingerd. Nee, dat was niet leuk meer." (Het Belang van Limburg, december 2000)

 

""Het busje komt zo" zal ons het hele leven blijven achtervolgen. Maar goed… Dan hadden we het maar niet moeten uitbrengen." (RTV Oost, april 1997)

Höllenboer treedt nog altijd op, momenteel als trio ("We treden op in de driehoek Assen-Arnhem-Apeldoorn, daarbuiten heeft het geen zin, want daar verstaan ze ons toch niet.", zie foto hierboven) Toch blijft "Het busje komt zo" een van de opvallendste hits uit 1995, met in Vlaanderen een 2e plaats als hoogste notering en vanaf oktober 1995 ruim 4 maanden lang in de hitparade terug te vinden. De begeleidende videoclip zou slechts 300 gulden (135 euro) gekost hebben.

Bron: VRT.BE

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Lil'Hill 2020 ging niet door, maar de jongens en meiden van Lil'Hill gaan met een rechte rug en de blik op oneindig richting Lil'Hill Festival 2021 !

De statiegeldactie bij Coop Alfring Luttenberg is een succes geworden. Na het behalen van een schitterend bedrag van €204,25 heeft Richard dit verdubbeld en komen ze op een totaal bedrag van maar liefst 408,50 knaken! 

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Samen met onder andere Jeroen Hobert is Raymond van Olphen de studio (Giesound studio in Zwolle) in gedoken.

Het project Cosmic Walhalla is daarmee van start gegaan. Inmiddels in duidelijk dat Johannes de Wilde de bas partijen voor zijn rekening neemt. De zanger is tot op dit moment onbekend. Raymond laat weten dit op korte termijn bekend te zullen maken.

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

©2020 A Lola Production. All Rights Reserved.