Bökkers maakt voor de vijfde keer Amsterdam onveilig

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Dialectband Bökkers hoopt eind deze maand voor de vijfde keer poptempel Paradiso op zijn kop te zetten. Een mijlpaaltje. Gitarist Erik Neimeijer (37) kijkt er reikhalzend naar uit. ,,Het is een soort orgasme.’’

De Sallandse band sluit met het optreden op 30 december haar clubtour af. ,,Dat was het idee toen we vijf jaar geleden voor het eerst in Paradiso speelden en zo doen we het nog steeds. De eerste optredens stonden we in de kleine zaal, dit wordt het derde jaar in de grote. Het is de ultieme afsluiting, het hoogtepunt van het jaar, een soort orgasme. Bij dat optreden doen altijd speciale gasten mee. Dit jaar zijn dat volkszanger en René Karst en de band Broken Brass Ensemble uit Zwolle. Vorig jaar deed Henk Wijngaard mee.”

 

Volksverhuizing

Het optreden, steevast uitverkocht, gaat gepaard met een volksverhuizing van oost naar west. Neijmeijer: ,,Maar de fans komen met bussen uit het hele land. Ook in Noord-en Zuid Holland hebben ze platteland. Is wel grappig, wij pakken dan een hotel, zie je de volgende dag diverse mensen met een Bökkersshirt in de stad rondlopen. Dat gevoel dat iedereen samenkomt hebben we verder alleen bij de Zwarte Cross.”

Kloof

Om een beetje promotie voor het optreden te maken, trad de band gisteren op in het Countdown Café in de hoofdstad. Ze hebben echter niet het gevoel zich in Amsterdam extra te moeten bewijzen of een vreemd eend in de bijt te zijn. ,,We hebben daar al zo vaak gespeeld, ik heb in Amsterdam gewoond, kwam vaak in Paradiso. Toen dook ik zelf de pit in. Van de vermeende kloof tussen Randstad en provincie hebben wij geen last. Dat speelt meer bij onze fans, die willen wel even laten zien hoe het moet, een feestje bouwen. De ras-Amsterdammer zal er niet tussen staan, wel mensen die uit de provincie komen en er nu wonen. We hebben het land provincie voor provincie veroverd. Vijftien jaar geleden speelden we nauwelijks in Friesland, alleen in een lege zaal of heel vroeg op een festivalletje. Nu zijn we huge in Friesland, Brabant hetzelfde verhaal. Hebben we te danken aan programmeurs die in ons geloven en mondreclame. Wij trekken bijna alleen maar jongeren en die willen daar zijn waar het gebeurt”, verklaart de tegenwoordig in Nijverdal wonende gitarist.

Bron: de Stentor

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

©2020 A Lola Production. All Rights Reserved.