(Even) Geen KoeleKoele in 2020 .

Nu de Sallandse band Bökkers stopt, blijft een belangrijke vraag over: gaat Koele Koele wel door? Het rock-’n-rollfeest van de band dat sinds 2014 jaarlijks in de zandkuil in Luttenberg terugkeert stopt er voorlopig mee. Bassist Arjan Pronk geeft het publiek duidelijkheid. Het feest van de band is een terugkerend fenomeen in de septembermaand. Het idee van het feest is simpel. Op een nazomeravond, met koud bier, rock’n-roll bandjes en barbecues in een zandkuil feestvieren.

 


De ‘zoepfuif’ van de Sallandse band trekt de laatste jaren grote namen, zoals Douwe Bob. Bökkers organiseert al die jaren het feest op eigen houtje, en is ook altijd de hoofdact op hun eigen feest. ,,Een beetje Woodstock-achtig”, zegt de band eerder in de Stentor. Tijdens de 2019-editie stonden er zelfs twee podia.
Arjan Pronk, bassist van de band, vertelt in een uitgebreide reactie dat de knoop over Koele Koele al eerder is doorgehakt. ,,Je moet ‘begriepen’ dat het natuurlijk enorm hectisch is momenteel. Alsof er een bom ontploft is. Maar het hele jaar zitten we nog vol met optredens.”
,,De beslissing dat wij als band stoppen, hangt niet samen met de beslissing om voorlopig te stoppen met het feest. We zeiden eerder al tegen elkaar: zullen we ’m een keer overslaan? En dat gaat ook gebeuren nu. Er komt qua organisatie veel bij kijken en juist nu is het duidelijker dan ooit dat we het feest dit jaar links laten liggen.” Geen Koele Koele 2020-editie dus. Is de 2019-versie dan de allerlaatste?
,,Niks is definitief", zegt Pronk. ,,We laten de optie altijd open. Het is gewoon een machtig mooi feest. En dat in onze eigen omgeving. Later steken we de koppen wel weer bij elkaar, maar dit lijkt ons nu de verstandigste keuze. En ‘luuster’ goed. We hebben geen ruzie, hé! We hebben enorm veel zin in ons nieuwe avontuur", vertelt de bassist. Daarna volgt een smakelijke lach.
,,Weet je, dat Koele Koele is fantastisch. Op een fantastische plek. Met zo'n feest val je op tussen alle eenheidsworst. Maar we slaan 'm gewoon een keer over, geen man over boord.”
‘T is mooi ewes’
De Sallandse band laat vorige week vrijdag weten na tien jaar te stoppen. Via een speciale Facebookpagina laten frontman Hendrik Jan Bökkers en gitarist-zanger Erik Neimeijer weten dat het mooi is geweest. De Sallandse rockers brachten twintig singles en zeven studio-albums uit.
Bron: de Stentor

Reacties mogelijk gemaakt door CComment