Arjan Pronk: Mayonaise

Door de heer A.Pronk himself:

Een elpee de wereld in slingeren klinkt wat blasé, alsof de wereld op je zit te wachten… toch slingeren we digitaal elke dag dingen de wereld in. De digitale wereld is alleen wat anoniem, vluchtig en niet tastbaar. We willen graag pakken, voelen en ruiken en daarom is een elpee zo lekker. Een niet-uit-te-roeien muziekdrager die tijdloos bleek en altijd zal draaien. Zie hedendaagse films, kijk Netflix en je ziet de platenspeler in vol ornaat de vibe opwarmen. ‘Jaja, de elpee is weer helemaal terug’ hoor je vaak lui zeggen. Dat zijn mensen die nooit opgelet hebben en zich wijs hebben laten maken dat het uit de tijd is. Daar kan de kudde niks aan doen, een elpee is geen fossiel of vintage of ouderwets, lui die dat denken komen zelf eerder in aanmerking voor dat label. Muziek en vinyl is er gelukkig voor altijd.

 

Deze week komt de elpee ‘MAYONAISE’ van PRONK uit, die slingeren we de wereld in als een frisbee on speed. PRONK is een uit de hand gelopen soloproject dat een paar jaar terug ontstond. Helemaal solo is het natuurlijk niet, live zijn we een band en op de plaat doet wederom drummer Henk Jonkers mee. Er staan weer een paar duetten op met Dion Legebeke en ook Sam Pols ragt als nieuwkomer een ferme pot mee op z’n gitaar. Dennis Kleinlangevelsloo helpt goddank met de knöppies en de apparaten en mix-guru Remko Schouten heeft de ganse pan vol ingrediënten hapklaar gehusseld. Verder doe ik het meeste zelf en dat is op z’n tijd machtig fijn, in een band spelen is het mooiste wat er is maar in je uppie klooien is ook beregezond, op z’n tijd..

De plaat is volgens een kenner ‘de ideale soundtrack voor een smerig hete zomer’, dus gooi de ballast van de laatste jaren van je af en laat je juk er eentje zijn van lichtheid en vreugde. Vier het leven met de geneugten van de R&Roll en verschroei de blues met een vuist in de lucht. Verder moet je het ook zelf maar weten…

Fuck ‘m all.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment