Het Lommerrijk in Luttenberg wint prijs voor meest innovatieve openluchttheater Nederland.

Openluchttheater Het Lommerrijk in Luttenberg heeft de jaarlijkse Epidaurusprijs gewonnen. Volgens de Vereniging van Nederlandse Openluchttheaters was het bostheater het meest innovatief tijdens de lockdown.

Het Lommerrijk in Luttenberg ging tijdens de lockdown een duurzame samenwerking aan met het HOFtheater in Raalte. Die samenwerking is blijven bestaan, ook toen de coronamaatregelingen niet meer van toepassing waren.
 
 
Het HOFtheater kon tijdens de lockdown geen bezoekers binnen ontvangen. Dat kon wel in het amfitheater in Luttenberg. ,,Zo hebben wij een nieuw publiek weten aan te spreken’’, vertelt Jenneke van Doesburg, voorzitter van Het Lommerrijk. ,,Bovendien konden artiesten toch optreden in een periode dat veel voorstellingen werden geannuleerd.”
Verrast
Leden van de Vereniging van Nederlandse Openluchttheaters waren verrast door deze stap en kozen het Het Lommerrijk unaniem als winnaar van de Epidaurusprijs. De prijs heeft als doel innovatie en vernieuwing in de openluchttheaters te stimuleren en de theaters uit te dagen die met elkaar te delen.
 
De Epidaurus-prijs is vernoemd naar het theater van Epidaurus in Griekenland, één van de best bewaarde theaters uit de Griekse Oudheid.

Bron: de Stentor.: Regien Klein Hegeman

Reacties mogelijk gemaakt door CComment