“De vrienden van Raalte live” op 21 oktober 2023

10 bands, drie uur onafgebroken muziek, lazershows, boerenrock gecombineerd met rap, een band bestaande uit 24 man Bij Lampe, kan dat? “Alles kan bij ‘de vrienden van Raalte live’ ”, aldus Raymond Schrijver, één van de initiatiefnemers van dit geweldige evenement.  Zelf voorzitter van bigband COOL24 nam hij op een brainstormavond het initiatief en bracht een aantal bands samen. “We organiseren een feest in het kader van 900 jaar Raalte.  We willen met bands uit Raalte het concept van de vrienden van Amstel, dichtbij huis halen. ‘Bij Lampe’ reageerde direct enthousiast. In samenwerking met Ton Groot Beumer (Ribs and Blues) zijn we verder gaan brainstormen. Ton: “Het is een super mooi initiatief, dat helemaal past bij ‘Raalte op de planken’, dat in dat weekend plaatsvindt. Het is mooi om te zien welke chemie er ontstaat tussen de bands. Zij doen er alles aan om er een fantastisch feest van te maken met kwalitatief goede muziek. Het wordt een avond van Raalte, door Raalte, voor Raalte. Hoe geweldig is dat!“ Ook gevestigde namen als Hans Groen en Erik Langebach (Sint showpaleis, DeesieDjoeks) in Raalte zijn direct betrokken bij de opzet van de avond.

Raymond:” Het enthousiasme droop er af op de eerste brainstormavond vier weken geleden. Omdat alles kan, ontstaan er wonderlijke combinaties. Ooit Johan Bril met een grote bigband zien optreden? Dan kan! Ooit de boeren rockband de DeesieDjoeks met rapgroep Oost Wanted zien optreden? Ook dat kan!” En zo volgen er nog een aantal combinaties die je gezien moet hebben volgens de initiatiefnemers.

Het wordt één groot spektakel met bands die samen spelen,  waarbij alle muziekstijlen voorbij komen. Zo doen ook Sign, Fresh, GlanFever en de Tismawajewendband mee. Ook Thomas Bril en, zoals genoemd, Johan Bril staan op de planken en dat in combinatie met de dansgroep D-Radiation. Hoe gaaf is dat!

Er zijn slechts 900 kaarten beschikbaar voor deze avond, dus wees er snel bij! Vanaf 21 april zijn de kaarten, a €15,– via de site van 900 jaar Raalte en via de website van ‘Bij Lampe’ te bestellen. We starten om 21.00 uur en vanaf 20.00 uur is de zaal open. Laten we 900 jaar Raalte samen vieren en met een knaller afsluiten.  “De vrienden van Raalte live”,  dat mag je niet missen!

 

Bron: https://900jaarraalte.nl/

Reacties mogelijk gemaakt door CComment