Zaterdag 18 december 2010 blikt organisator Beppie Concerts terug op het afgelopen jaar. Niet naar het onweer, maar naar die heerlijke zomer. In Elckerlyc zullen vanaf 21 uur de dj’s van De Olijke Zuidvruchten je mee terug nemen naar de zonnige festivals met warme dance, dansbare pop en swingende rock.

Ook Capacocha treedt op, in de regio vooral bekend van Bochtrock, Pedro Pico Pop en Tone’s Summer Jam. Daar liet deze eenmansformatie uit Enschede zien dat er niet veel nodig is om moddervette dance-rock te maken. De VJ’s van Grooveadelic zorgen voor ondersteunende videobeelden van dansende meisjes, surfende dudes en feesten op het strand. De Beppie-dames bemannen de cocktailbar en de zaal zal worden omgetoverd tot festivalweide. Waar natuurlijk ook gedanst mag worden.

De kroegentocht is weer terug na een fantastische eerste editie in 2017. Vorig jaar gingen meer dan 450 dol enthousiaste, dorstige mensen van kroeg naar kroeg in Overijssel. Op zaterdag 18 november 2017 is het weerzo ver. Dan zullen Café de Droadnagel, Café de Barbier, Café de Schoenmaker en Café ’t Hoekje weer op iedere locatie een grandioos feest organiseren!

KroegentochtZet 18 november vast in je agenda.

Bron: de Stentor, Ria Willemse

Hoewel het misschien niet helemaal op deze site thuishoort. Onderstaande bericht vond ik toch dermate belangrijk.

Het Raalter straattheaterfestival Streetlive roept via Facebook om hulp. ,,Wij zijn heel trots dat wij Streetlive Raalte dit jaar voor de 15e keer mogen organiseren, maar we hebben uw hulp nodig’’, zo laat de organisatie weten. 

Bron: Parel van Salland

Openluchttheater Het Lommerrijk en gemeenschapscentrum Elckerlyc zijn een piano rijker. Friezin Hermien Kuindersma schonk via organisatie Raalter Uitdaging haar piano.

Nynke Atsma, bestuurslid van Het Lommerrijk, bespeelt de piano bij de overdracht, waarbij het Friese volkslied en het Luttenbergse volkslied worden gezongen. Met de overdracht van de piano slaan Het Lommerrijk en Elckerlyc in Luttenberg de handen ineen om in de winter klassiek concerten te organiseren. “We wilden graag de uitvoeringen verspreiden door het hele jaar”, vertelt Jenneke van Doesburg, voorzitter van Het Lommerrijk. “Nynke Atsma kwam toen met het idee voor klassiek concerten in Elckerly. De piano die daar stond was van hot naar her gesleept en onderdelen waren kromgetrokken door het zonlicht”.

Er moest dus een goede piano komen. Begin dit jaar viel Van Doesburgs oog op de organisatie Raalter Uitdaging. Henny Zomer van die organisatie: “Het is een samenwerkingsverband tussen bedrijven, ondernemers en instellingen die hun goederen en diensten beschikbaar stellen aan non-profit organisaties”. Van Doesburg stuurde ‘in een dolle bui’ een mail met daarin de vraag voor een piano. Ondertussen sprak het bestuur van Het Lommerrijk wat voor actie zij zelf op konden zetten. Daaruit kwam een koekenactie; kookclub Dekselse Deerns bakte koeken, die na elke voorstelling werden en worden verkocht. “Ze gaan als een trein”, heeft bestuurslid Andreas Mars gemerkt.

Sneller dan verwacht kreeg Het Lommerrijk antwoord van Raalter Uitdaging. Wanneer zij de piano konden brengen? De piano is afkomstig van Hermien Kuindersma, zij verhuist van het Friese Knipe naar Salland. Bij die verhuizing vervalt de plek voor haar piano. “Ik wilde graag een pianowaardige plek”, zegt Kuindersma. De Friezin is verheugd te zien waar de piano terecht is gekomen. “Een prachtplek, waar meerdere organisaties wat aan hebben”. Firma De Graag heeft belangeloos de piano hersteld. Mars weet nog niet zeker of er dit jaar al winterconcerten plaatsvinden. “We zijn er wel mee bezig”. De koekenactie gaat door. De opbrengst wordt gebruikt voor onderhoud aan de piano.

Op deze site staat inmiddels zo her en der wel iets te lezen over Elkerlyc. Mijn oude buur Harm van de Schoenmaker was hier destijds nauw bij betrokken. 10 jaar geleden was dat voor man bijt hond aanleiding voor een bezoekje.