The Horse Company

Boekingen:

Website: http://www.thehorsecompany.nl

 

The Horse Company bestaat uit zangers / gitaristen Arjen en Vincent Hilberdink, basgitarist Arjan Pronk en drummer Jeroen Hobert. De band bracht eind april 2007 haar debuutalbum uit, die werd geproduceerd door Henk Jonkers (bekend als drummer van o.a. Claw Boys Claw, Fatal Flowers, Hallo Venray en Do-The-Undo en als producer van o.a. Hallo Venray en zZz).

Media als OOR, Volkskrant, Live XS en Platomania waren allemaal zeer lovend over de indierockplaat. De band kreeg vooral met de eerste single “Own sweet time” veel airplay op o.a. 3FM, 3voor12, Kink FM, en Studio Brussel. Het nummer schopte het zelfs tot de top 100 van VPRO’s song van het jaar. Als beloning speelde the Horse Company een dampende set in januari 2008 tijdens Noorderslag. Verder speelde de band door het hele land in alle gerenommeerde clubs en op festivals als: de Zwarte Cross, Bevrijdingsfestival Overijssel en Dauwpop.

In december 2008 en maart 2009 maakte The Horse Company deel uit van het rondreizende Et Voila! circus met o.a. 3FM DJ Gerard Ekdom, Belgische cartoonist Gummbah en Leon Verdonschot. In februari dook de band de studio in voor hun tweede plaat. De plaat werd opgenomen door Matt Pence in de Echo Lab studio in Denton, Texas. Andere bands die daar opnamen zijn Slobberbone, Polyphonic Spree, South San Gabriel, Centro-matic, Midlake, Shearwater, American Music club etc. De plaat verschijnt 12 juni 2009 op het Goomah Music Label in samenwerking met Excelsior Recordings en V2. Op het album staan gastbijdragen van muzikanten van Centro-matic, Slobberbone en the Polyphonic Spree.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment