16 Down

Website: http://www.16down.nl/

Zanger/gitarist Marco Hovius treedt al jarenlang overal op het zijn bluesrock formatie 'Hovius'. Daar hebben ook al verschillende mensen in gespeeld die later in bekendere bands zijn komen te zitten. Zo was een van de bassisten ooit Serge Bredewold, die later bij Ruth Jacott terecht kwam en ik meende hem laatst te herkennen in de band van Judith (You) met een leuk fretloos stukje baswerk.

Ook Arjan Pronk (basgitaar) rockt al wat jaartjes. Hij begon in de Luttenbergse formatie "Damaged Brain", die ooit golden als opvolger van "The Fatal Flowers". Helaas ging de band vlak voor het hele circus losbarste uit elkaar. Ze hebben nog wel een keer het hele dorp (Luttenberg) (tientjes)lid gemaakt van de VPRO, zodat ze op Radio 3 mochten optreden. Goede stunt...

Later speelden Arjan en Marco met Erwin Nijhoff in "The Prodigal Sons". Die ken je misschien nog wel van hun single "You still think" en het Pinkpop-concert. Jeroen Hobert werd er als 'groentje' bijgehaald en bleek zeer snel het drummen onder de knie te krijgen. Na een ruzie tussen Erwin en de andere drie, gingen deze laatsten samen met Thomas Thijs (oud-Damaged Brain zanger) verder onder de naam "Afterdust" (na-dorst). In deze formatie gaven ze vele goede live-optredens en maakten een aantal demo's. Een van deze demo's werd "demo van de maand" in de MusicMaker en in de Fret. Thomas besloot om de band te verlaten en zijn eigen weg in te slaan.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment