DeesieDjoeks

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De DeesieDjoeks bestaan uit vijf leden: Sander Booijink, Erik Langenbach (beide ex-Die Tolle Leute), Eline Maatman (Chicks on the Block), Mark Wispels en Jurrie Overgoor (beide ook leden van Stillus - uiteraard ook op deze site te vinden). De band is, op het moment van schrijven, een jaartje bezig en hadden net de eerste optredens in de agenda toen corona kwam. Tja... Toen het vuurwerkverbod afgekondigd werd, en carbid nog wel mocht, zijn ze snel bij Hillroad Records (Ruud Tijs) de studio ingedoken, en hebben ze hun eerste single opgenomen: Kaboem.

 

Dikke baarden, bijbehorende buiken, houthakkersbloezen en “zijn hier nog alcohollisten”. Vaak vaste onderdelen van een avondje onvervalste Rock en Roll in het plat gezongen.

Deesiedjoeks doet het net effen anders! Natuurlijk zijn er de stampende, dampende, bonkende, ronkende onvervalste boerenrock klassiekers. Maar… en nu komt het… gezongen door een deerne waarvan je mocht willen dat ‘t je buurmeisje was.

“Meiden hebben ballen, ze zitten alleen wat hoger”, zei Joan Jett, de vrouw die het nummer ‘I love Rock and Roll’ schreef.

Achter die duizelingwekkende schoonheid staan vier mannen (die van hun vrouw een avondje van huis mogen) zich het talkpoeder uit de luiertas te spelen.

Met zijn vijven gaat Deesiedjoeks er helemaal voor! We maken d’r een feestje van alsof de morgen en de nachtvoeding niet bestaan.

Nu moet ut gebeuren!

Hol oe goed vaste!

Vier tikken veuraf en gas!!

SallandCentraal heeft inmiddels een mooi stukje over de single Kaboem op hun site gezet. Hier nog na te lezen: https://www.sallandcentraal.nl/2020/12/deesiedjoeks-knalt-met-clip-kaboem-het-jaar-uit/

Kun je er geen genoeg van krijgen? Ze zijn ook te vinden op:

Spotify: https://open.spotify.com/artist/0KNVZtPN6CiiMQprpPtJFM?si=r_ELmFlQT_-vRR5UqtZwqQ
iTunes: https://itunes.apple.com/us/artist/1545056745

Media

Meer in deze categorie: « Kinderkoor 'The Singing Stars'

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

©2021 A Lola Production. All Rights Reserved.