Firetrip

 

Update 20-11-2012. Firetrip lanceert debuutalbum! Op 22 november in Hedon Zwolle.

Update 13-12-2011. Ik kreeg net een mailtje van Raymond met daarin het volgende: Dit is een liedje van Firetrip waarmee we rond febr/maart mee uitkomen met ons debuutalbum

Even luisteren dus!

De in 2010 ontstane band FIRETRIP kent zijn roots in Zwolle en Utrecht.

De diverse achtergrond van de geroutineerde bandleden zorgt voor een boeiende combinatie van britpop, Americana en een tikje soul. FIRETRIP maakt energieke popliedjes.

 

Introductie

Drummer Peter Dijkman en zanger Alex Visser speelden voorheen in dezelfde gitaarpopband Crapjam. Naast het openen van Noorderslag brachten de lovende recensies deze band in diverse voorprogramma’s als Big Country, Lemonheads en Paul Weller. Enkele voormalige bandleden doken vervolgens op in bands als Johan en Clean.

Leadgitarist Raymond “Bullet-ray” van Olphen is gevraagd de band te versterken. Ray is een bekende van en in het clubcircuit en heeft zijn sporen nagelaten in de rockscene met bands als o.a. Damaged Brain en (als invalgitarist) Prodigal Sons.

Gitarist Brian Esselbrugge heeft met de band I kissed Charles verschillende hoogtepunten gekend, zoals daar zijn: 3FM’s serious talent en een clubcircuit tour. Tevens heeft hij nog een jaar als gitarist gefungeerd in The Girls.

Last but certainly not least bassist Sebastiaan Brussee. Hij speelde o.a. in de The Girls. Hiermee heeft hij een behoorlijk deel van de nederlandse popscene gezien en heeft met deze band o.a. op Lowlands gespeeld.

Allen hebben een ruime ervaring in het clubcircuit en diverse podia door het land.

Het eerste resultaat

Het eerste studioresultaat van FIRETRIP bestaat uit een extended play (EP) van drie nummers. De songs zijn opgenomen in de Giesound studio met producer Guido Aalbers, bekend van o.a. Miss Montreal, Bertolf en Agua de Annique. Een intrigerend voorproefje en spannend fragment van het op korte termijn geplande debuut album die wederom met Guido Aalbers zullen worden opgenomen, De nummers van de EP zijn hier te beluisteren

Te verwachten

Het debuutalbum wordt begin 2012 verwacht. De band werkt er hard aan om de puntjes op de i te zetten en streeft ernaar ieders verwachtingen te overtreffen.

FIRETRIP maakt energieke popliedjes, waarbij je de verschillende uiteenlopende invloeden van de leden van FIRETRIP terug zult horen. Een uniek geluid dat de luisteraar zal ervaren tijdens de optredens. Een sound die de bezoeker zal meevoeren.

Boekingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tel: +31(0)6 141 99 130

http://www.firetrip.nl/

Reacties mogelijk gemaakt door CComment