The Red Devils

The Red Devils

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Zeer goede blues band, helaas van korte duur. Zoals te zien is in de biografie.
De band stond in 1993 op het Pinkpop Festival. Ik heb ze daar zien optreden. Later nog een optreden in de Lantaarn in Hellendoorn.

1. Automatic (Love) 3:26
2. Goin’ To The Church (Butler) 4:07
3. She’s Dangerous (Dixon) 5:02
4. I Wish You Would (Arnold) 3:01
5. Cross My Heart (Miller) 4:28
6. Tail Dragger (Dixon) 5:24
7. Devil Woman (Size) 6:57
8. No Fightin’ (Butler) 5:56
9. Mr. Highway Man (Howlin’ Wolf) 3:35
10. I’m Ready (Dixon) 3:46
11. Quarter To Twelve (Little Walter) 7:03
12. Better Cut That Out (Williamson) 4:59
Muzikanten:
Dave Lee Bartel: Guitar (Rhythm)
Johnny Ray Bartel: Bass (Electric)
Bill Bateman: Drums
Lester Butler: Harmonica, Harp, Vocals
Paul “The Kid” Size: Guitar
Gene Taylor: Piano

-------

The Red Devils (1994) Blackwater Roll (EP)

1. Blackwater Roll (Red Devils) 4:17
2. Mr Highway Man (Burnett) 3:35
3. The Backstreet Crawler (Moore, Butler) 3:38
4. The Hook (Herrera, Butler) 4:57
Muzikanten:
Dave Lee Bartel: Guitar (Rhythm)
Johnny Ray Bartel: Bass (Electric)
Bill Bateman: Drums
Lester Butler: Harmonica, Harp, Vocals
Paul “The Kid” Size: Guitar
Gene Taylor: Piano

 

De biografie van de band is afkomstig van Wikipedia.
De Rode Duivels waren in Los Angeles een band die blues rock gespeeld. De groep bleef actief in de late jaren '80 en begin jaren '90.
De bandleden opgenomen drummer Bill Bateman (ook van de Blasters), gitarist Dave Lee Bartel, bassist Johnny Ray Bartel (ook van Knitters), gitarist Paul "The Kid" Grootte en zanger en mondharmonica speler Lester Butler.
De visionaire muzikanten in de band zijn vaak beschuldigd van godslastering, voor het mengen van muziekstijlen. Dat is wat er gebeurde met Lester Butler. De Rode Duivels genres gemengd Amerikaanse blues en alternatieve rock. (Hier is een haakje, het 'biograaf' van Wikipedia gewoon nam fragmenten uit de biografie van zanger van de band, Lester Butler, gestempeld op allmusic, waar Cub Koda, stunt gitarist en recensent, zegt visionariedade Butler, en plaatste zoals visionariedade kenmerk van de Rode Duivels, terwijl in werkelijkheid, van de groep geluid moeras blues van begin tot eind, heeft niets van mengen, visionair, het is ... zoals gezegd door Celso Loos, Wikipedia accepteert alles.) Butler deed ook backing vocals voor blues armaturen, zoals Billy Boy Arnold, King Ernest en Finis Tasby.
De Rode Duivels trok de aandacht van producer Rick Rubin (producer: Red Hot Chili Peppers, Mick Jagger en Tom Petty), tijdens het spelen in hun habitat, de King King (mijn opmerking: ik verzamelen op het netwerk, is een nachtclub in Los Angeles). Met Rubin, bracht de band slechts een album op, "King King" die zo werd genoemd ter ere van de plaats waar de groep trad regelmatig. Hun geluid vielen als Mick Jagger, die haar meenam naar de studio (Butler), maar de tracks werden niet gebruikt totdat een van hen verscheen in een verzameling van Jagger (uitgebracht in 2008).
Net als veel andere bands, de Rode Duivels betrokken raakte bij drugs, en Butler verliet de groep als gevolg van dit probleem. Hij verscheen op de EP "Blackwater Roll" in 1994, maar de belofte als een kunstenaar niet uitgekomen vanwege zijn verslaving. Butler overleed aan complicaties van drugs op de leeftijd van 38 (mijn opmerking: een ander dat gaat dorstige aan de pot ... indien de plaats was kleiner, ik wed dat hij in leven zou zijn vandaag de dag).

 

Media

The Red Devils - Automatic The Red Devils - Automatic
Meer in deze categorie: « Stevie Ray Vaughan Radiohead »

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

©2019 A Lola Production. All Rights Reserved.