MARVELOUS

Over Marleen

Marleen Rodijk (Mariënheem, 2001) groeide op in een muzikaal gezin. Er werd veel gezongen thuis en het hele huis stond vol muziekinstrumenten. Doordat haar zus op vioolles zat wilde Marleen ook graag viool leren bespelen. Ze heeft van 2008 t/m 2012 les gehad bij Elisabeth van Aerde.

In de onderbouw van de middelbare school had Marleen naast de klassikale muzieklessen ook nog 2 uur extra keuzevak muziek. Hier voelde ze zich erg thuis en heeft ze veel geleerd. Tijdens deze lessen heeft ze piano en daarna ook gitaar leren spelen. In de 5eklas is Marleen begonnen met het zingen bij de bigband van haar school. Alhoewel ze er niet meer op school zit, zingt ze er nog steeds.
Nadat Marleen in 2017 haar havodiploma binnenhaalde wist ze eigenlijk niet wat ze wilde doen. Daarom besloot ze om een tussenjaar te nemen en weer op muziekles te gaan. Ze is pianoles gaan volgen bij Hans Groen en gitaar-zangles bij Sanne Holterman. Ook is ze begonnen met het zingen bij More Music Orkest (MMO) in Lettele/Okkenbroek. 
In 2018 is Marleen aangenomen bij de vooropleiding Jazz & Pop aan het conservatorium in Zwolle met hoofdvak zang. Ook heeft ze het kinderkoor van Luttenberg overgenomen van Sanne Holterman. Ze is daar nu de vaste dirigent/toetsenist. 
In 2019 is Marleen aangenomen bij de bacheloropleiding Jazz & Pop aan het conservatorium in Zwolle. 
Over Marielle
Mariëlle (uit Luttenberg) en Marleen leerden elkaar kennen in 2016 tijdens muziekles in het laatste jaar van de havo. Hun muziekleraar had leerlingen nodig voor een feestje voor de docenten en zodoende kwam hij bij Mariëlle, Marleen en nog 2 andere klasgenoten terecht. Dit beviel goed bij de docenten, dus kwamen er aanvragen bij. Er ontstond een vriendschap tussen Mariëlle en Marleen en de twee besloten om samen door te gaan met muziek maken. Ondertussen bleven er her en der aanvragen binnenkomen om muziek te komen maken. 
In 2018 besloten de twee om muziek te maken onder de naam Marvelous. Intussen hebben ze al heel wat ervaring en optredens achter de rug en zijn ze aan het groeien om nog beter te worden. 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment